وبلاگ کتابخانه عمومی امام خمینی(ره) بهارستان

توضیحاتی درباره کتابخانه و نیز نحوه خدمات رسانی آن

باسلام ... ورود شما را به وبلاگ کتابخانه عمومی امام خمینی(ره) بهارستان خوش آمد میگویم ... برای مشاهده کامل مطالب از آرشیو مطالب وبلاگ استفاده کنید.

 

Image result for شهادت حضرت امام علی النقی 

[ پنج شنبه 8 اسفند 1398برچسب:,

] [ 12:35 ] [ کتابدار ]

[ ]

 

پوستر این چند کتاب ویژه «شهدای مقاومت» منتشر شد

 

پوستر اين چند كتاب ویژه «شهدای مقاومت»

 

همزمان با چهلم شهادت سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی، پوستر این چند کتاب ویژه «شهدای مقاومت»، با معرفی ۸ اثر از سوی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور منتشر شد

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، پوستر این چند کتاب ویژه «شهدای مقاومت» با معرفی ۸ اثر منتشر شد؛ در این پوستر که همزمان با چهلم شهادت سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی و سالگرد اروج شهید عماد مغنیه و شهید حسن شاطری، مطالعه کتاب های «ابوجهاد (صد خاطره از عماد مغنیه)» نوشته سید محمد موسوی، «حاج‌قاسم (جستاری در خاطرات حاج ‌قاسم سلیمانی)» نوشته علی اکبر مزدآبادی، «خدا حافظ سالار (خاطرات پروانه چراغ نوروزی همسر سرلشکر پاسدار شهید حسین همدانی)» نوشته حمید حسام، «خط مقدم (روایت داستانی و مستند از تشکیل یگان موشکی ایران با محوریت زندگی شهید طهرانی مقدم)» نوشته فائضه غفار حدادی، «شهیدفتحی شقاقی کیست؟» نوشته حسن خامه‌یار، «گمشدۀ مزارشریف»، نوشته سعید عاکف، «معمار محبت» نوشته عبدالقدوس الامین با ترجمه زهرا عباسی سمنانی و «هم‌قسم  (زندگی امّ یاسر، همسر شهید عباس موسوی)» نوشته عبدالقدوس الامین با ترجمه احمد نطنزی، پیشنهاد شده است.

برادی دریافت فایل پوستر این چند کتاب ویژه «شهدای مقاومت» (اینجــــــــــــــــا) کلیک کنید.

همچنین تصویر جلد و معرفی مختصری از این کتاب ها را در ادامه می خوانید.


ابوجهاد

(صد خاطره از عماد مغنیه)

پدیدآور: سید محمد موسوی

ناشر: روایت فتح‌

تعداد صفحه: ۱۰۶

یک‌بار ازش پرسیدم: «با این اوضاع که خیلی‌ها دنبال سرت هستن، از مرگ نمی‌ترسی؟»
با همان آرامشِ همیشگی‌اش جواب داد: «به نظرم اینکه از بچه‌ها بخوام در عملیات‌ها با مرگ بازی کنند و خودم از مرگ بترسم، یه‌جور خیانته.»


حاج‌قاسم

(جستاری در خاطرات حاج ‌قاسم سلیمانی)

پدیدآور: علی اکبری‌مزدآبادی

ناشر: یازهرا (س)

تعداد صفحات: ۱۶۸

حاج قاسم سلیمانی در مراسم یادواره شهدای شهر «خانوکِ» کرمان (۱۳۸۹)
مردم! از من قبول کنید، من عضو هیچ حزب و جناحی نیستم و به هیچ طرفی جز کسی که خدمت می‌کند به اسلام و انقلاب تمایل ندارم.
اما این‌را بدانید؛ والله! علمای شیعه را تماماً و از نزدیک می‌شناسم.
الان ۱۴ سال شغل من همین است. علمای لبنان را می‌شناسم، علمای پاکستان را می‌شناسم، علمای حوزه خلیج‌فارس را می‌شناسم. چه شیعه و چه سنی، والله! اشهدبالله! سرآمد همه این روحانیت، این علما را از مراجع ایران و مراجع غیر ایران، این مرد بزرگ تاریخ یعنی «آیت‌الله‌العظمی‌ خامنه‌ای» است.


خدا حافظ سالار

(خاطرات پروانه چراغ نوروزی همسر سرلشکر پاسدار شهید حسین همدانی)

پدیدآور: حمید حسام

ناشر: نشر۲۷

آنقدر با جغرافیای شهر دمشق آشنا بودیم که نیازی به راهنمایی ابوحاتم نبود. خودمان هر بار به سمتی می‌رفتیم. به پست‌های ایست و بازرسی که می‌رسیدیم، امین به مأموران سوری می‌گفت: «خانوادۀ ابووهب هستیم.» عکس‌العمل مأموران این پست‌ها هم در نوع خودش جالب بود. تا اسم «ابووهب» می‌آمد به علامت احترام و البته قبول، خبردار می‌ایستادند و همراه با لبخندی که حاکی از الفت و ارادتشان بود، دست روی چشمانشان می‌گذاشتند و به عربی می‌گفتند: «علی عَینی.»


خط مقدم

(روایت داستانی و مستند از تشکیل یگان موشکی ایران با محوریت زندگی شهید طهرانی مقدم)

پدیدآور:‌ فائضه غفار حدادی

تعداد صفحات:‌ ۵۲۸

بچه‌ها من فکرمی‌کنم ما باید دستمون روی زانوی خودمون باشه. امروز اگه جرئت نکنیم این تجهیزات روباز کنیم و درست کنیم، دیگه شاید هیچ وقت دیگه هم این کارو نکنیم. اسلحه دشمن امروز روی شقیقه‌ی زن و بچه‌ی ماست. چشم اون مادری که با هر آژیر قرمز بچه‌شو بغل می‌کنه و از ترس می‌لزره، به ماست. حتی اگه موشکایی که ما می‌زنیم نتونه جلوی بمباران‌ها رو بگیره اما همه‌تون می‌دونین که یه دلگرمی بزرگیه برا مردم.


شهیدفتحی شقاقی کیست؟

پدیدآور: حسن خامه‌یار

ناشر: شاهد

تعداد صفحات: ۲۹۳

شهید فتحی شقاقی در دفاع از تشیع، و مردود دانستن تهمت‌های ناروا به آن، در کتاب «السنة و الشیعة» تلاش فراوانی کرده تا عموم اهل تسنن را با دیدگاه‌های علمای بزرگ اهل سنت و رهبران حرکت‌های اسلامی معاصر آشنا کند. او می‌گوید:
"... هر انسان مسلمان و متعهد باید در برابر عوامل تفرقه‌افکن واکنش نشان دهد. برخی افراد سعی می‌کنند از فتواهای شیخ الاسلام ابن‌تیمیه برضد شعیان سوء استفاده کنند و آنان راه کفر و خروج از دین امت متهم نمایند. در نتیجه تکفیر شیعیان، به انقلاب اسلامی ایران ضربه بزنند که اصل نکته در همین مورد نهفته است"!!


گمشدۀ مزارشریف

پدیدآور: سعید عاکف

ناشر: مُلک اعظم

تعداد صفحات: ۴۷۴

رفتم کنارش. حرفی را که توی دلم مانده بود به‌اش گفتم، و گفتم: حاج آقا چرا چند وقتی نمی‌ری ایران که هم یه قدری به خودت برسی، هم به خانواده‌ات؟
هرگز یادم نمی‌رود؛ سرش را بلند کرد. خیره شد توی چشم‌هام. دستش را گرفت به سمتی که طالبان بودند. گفت: اگر نبود اسلام جعلی و خطرناک این پدرسوخته‌ها، مطمئن یاش همین کار رو هم می‌کردم.


معمار محبت

پدیدآور: عبدالقدوس الامین

مترجم: زهرا عباسی سمنانی

ناشر: موسسه فرهنگی و هنری مرکز اسناد انقلاب اسلامی

در طی ۵ سالی که به عنوان مترجم با او در لبنان کار کردم، هرگز کلمه‌ی «من» را از زبان او نشنیدم. تا آن‌جا که در توان داشت کارهای خیری را که انجام می‌داد، پنهان می‌کرد و اگر دیگران متوجه آن کار می‌شدند، نمی‌گفت که «من» آن را انجام داده‌ام بلکه می‌گفت «ما» آن را انجام داده‌ایم.


هم‌قسم

(زندگی امّ یاسر، همسر شهید عباس موسوی)

پدیدآور:‌ عبدالقدوس الامین

مترجم: احمد نطنزی

تعداد صفحات: ۳۵۰

... او می‌داند که امام خمینی به خانم‌ها نگاه نمی‌کند و درچهره هیچ زنی حتی در کمتر از ثانیه‌ای خیره نمی‌شود. در همان لحظه این نیت را کرد که اگر او همراه سیدعباس به شهادت خواهد رسید، امام لحظه‌ای به چهره‌اش نظرکند و او این نگاه را علامتی برای اطمینان قلبی خود بشمارد.
... او در حالی که محمد را بین دستانش گرفته‌بود، به امام نزدیک شد و سوز حسرت فراوان چشمانش را به نگاه امام گره زده‌بود. منتظر آن علامت بود. همین‌طور که به امام نگاه می‌کرد، دید که امام دستش را بر بدن محمد کشید و پس از آن بلافاصله نگاهش را به ام‌یاسر دوخت و لبخندی زد...

[ پنج شنبه 8 اسفند 1398برچسب:,

] [ 12:30 ] [ کتابدار ]

[ ]

 

معرفی ۴ اثر؛

کتاب های طرح کتاب‌خوان اسفند ماه ۱۳۹۸ معرفی شد

کتاب‌خوان اسفند ماه ۱۳۹۸

کتاب‌های «اعتکاف نیکان»، «با زباله چه‌کنیم؟»، «باغ‌های همیشه بهار: روایتی داستانی از زندگی امام‌محمدباقرعلیه‌السلام» و «خون دلی که لعل شد» در قالب طرح کتاب خوان اسفند ماه ۱۳۹۸ برای استفاده علاقه‌مندان به کتاب و کتابخوانی معرفی شد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، چهار کتاب «اعتکاف نیکان» به همت مؤسسه ایمان ماندگار و انتشارات مطیع، «با زباله چه‌کنیم؟» نوشته سالی مورگان و ترجمه هایده منصوری  از انتشارات فنی ایران، «باغ‌های همیشه بهار: روایتی داستانی از زندگی امام‌محمدباقرعلیه‌السلام» نوشته علی‌اصغر عزتی‌پاک از انتشارات سوره مهر و «خون دلی که لعل شد» نوشته محمدعلی آذرشب از انتشارات انقلاب اسلامی، در طرح کتابخوان اسفند ماه ۱۳۹۸ معرفی شد.


خون دلی که لعل شد

گردآورنده و ترجمه: محمدعلی آذرشب

ناشر:‌ انقلاب اسلامی؛ تعداد صفحات: ۴۲۴

کتاب «خون دلی که لعل شد» حاوی خاطرات حضرت آیت‌الله العظمی سیّد علی خامنه‌ای (مدّظلّه‌العالی) از زندان‌ها و تبعید دوران مبارزات انقلاب اسلامی است. این کتاب ترجمه‌ فارسی کتاب «إنّ مع الصّبر نصراً» است که پیش از این به زبان عربی در بیروت منتشر و توسط سیّد حسن نصرالله معرّفی شد.
‌آنچه کتاب حاضر را از کتاب‌های مشابه متمایز می‌کند، بیان حکمت‌ها، درس‌ها و عبرت‌هایی است که به فراخور بحث‌ها بیان شده و هر کدام از آنها می‌تواند چراغ راهی برای آشنایی مخاطب کتاب به‌ویژه جوانان عزیز با فجایع رژیم منحوس پهلوی، و همچنین  سختی‌ها، مرارت‌ها و رنج‌های مبارزان و در مقابل پایمردی‌ها، مقاومت‌ها، خلوص و ایمان انقلابیون باشد. زندگینامه خودنوشتِ معظّمٌ‌له، تصاویر مرتبط، و نمایه‌های مختلف از دیگر بخش‌های این کتاب است.

محمدعلی آذرشب در گفتگو درباره تدوین و انتشار این کتاب عنوان داشت: ۲۰ سال پیش مقام معظم رهبری جلساتی داشتند که در آن درباره مسائل جهان عرب و نیز برخی مسائل سیاسی، فکری، علمی و ادبی به زبان عربی برای حاضران صحبت می‌کردند و بنده هم در آن جلسات حضور داشتم. علت بیان این سخنرانی‌ها به زبان عربی این بود که این زبان از منظر ایشان زبان تمدن اسلامی است و چیزی جدای از زبان فارسی نیز به شمار نمی‌رود. تمامی کسانی که در زبان فارسی افرادی مقتدر به شمار می‌روند به زبان عربی نیز مسلط هستند... رهبر انقلاب نیز به دلیل نگاه فقاهتی و نیز ذوق ادبی و نیز آرمانی که به تمدن اسلامی دارند به این زبان علاقه زیادی داشته و این سخنرانی‌ها را نیز با همین محور انجام می‌دادند.

وی ادامه داد: در این جلسات ایشان در خلال صحبت‌هایشان گاه به خاطراتی از خودشان اشاره می‌کردند و به همین خاطر از ایشان در نهایت تقاضا شد که این خاطرات را به صورت منظم بیان کنند که مورد پذیرش ایشان قرار گرفت و آن را ایراد کردند. این سخنان ضبط شد و توسط من تنظیم شد و تقدیم ایشان شد و پس از ویرایش و نکات تصحیح که مد نظرشان بود در قالب عربی و با نام «ان‌مع الصبر نصرا» منتشر شد.
خاطرات رهبر انقلاب اسلامی در این کتاب از بدو تولد ایشان شروع می‌شود و زندگی ایشان در منزل و رابطه‌شان با پدر و مادر و خواهر و برادرشان را روایت می‌کند و در فراز بعدی به مساله بیداری اسلامی در زمان شهید نواب صفوی و آیت‌الله کاشانی و تأثیرپذیری ایشان از این حرکت می‌رسد.
...این ادیب و استاد ادبیات عرب در خصوص علاقه و تسلط رهبر معظّم انقلاب به ادبیات عرب گفت: ایشان شعر معاصر عرب و نیز شعر قدمای عرب را می‌خوانند و در جریان آن هستند. به خاطرم هست زمانی که جواهری، شاعر مشهور جهان عرب که چند قصیده نیز برای حضرت آقا سروده است، به دیدار با ایشان نائل شد، بیان کرد: او در حالی که بارها گفته از ذوق و توان و اطلاعات ایشان از ادبیات عرب بسیار شگفت‌زده است از این‌که رهبر انقلاب تمامی دیوان و خاطراتش را خوانده و بر آن‌ها حاشیه زده ابراز شگفتی کرده و می‌گفت:‌ ای کاش رهبران جهان عرب می‌دانستند که فردی مانند ایشان با این میزان از گرفتارهای سیاسی و... چطور برای مطالعه و کتابخوانی وقت می‌گذارند.

البته تسلط رهبر معظّم انقلاب منحصر به ادبیات عرب نیست، چنان‌که شخصیتی مانند هوشنگ اسدی که سابقه چهارماه هم‌سلول شدن با ایشان را در دوران ستم‌شاهی دارد از تسلط ایشان به زبان و ادبیات پارسی چنین یاد می‌کند:

«ایشان شخصیتی بسیار جذاب و گرم بود، البته در زندان که بودیم و حالا هم حتماً این شخصیت را دارد. بعد از زندان هم البته ایشان را می‌دیدم. همین شخصیت جذاب، گرم، بسیار باهوش، بسیار باسواد، بسیار مسلط به ادبیات معاصر ایران. البته ایشان با ادبیات مدرن ایران، مخصوصاً شاملو و فروغ و خیلی‌های دیگر میانه نداشتند، ولی مثلاً عاشق اخوان بودند، عاشق شهریار بودند. اخوان و سایه را قطعاً یادم است که خیلی به آنها علاقه داشتند. بعد با هم صحبت می‌کردیم راجع به شعرهای آنها، شعرها را می‌خواند، شعرها را تفسیر می‌کردیم. من، در عمرم زیاد روحانی و آخوند ندیدم. ولی ایشان بسیار بسیار در این زمینه‌ها مسلط و باسواد بود و خیلی خوب حرف می‌زد.»


اعتکاف نیکان

پدیدآور:‌ مؤسسه ایمان ماندگار

ناشر: مطیع؛ تعداد صفحات: ۱۴۳

مراسم اعتکاف فرصتی است برای دوباره‌شدن و آغازی برای انجام، خلوتی با خود و دیدن آنچه از یاد رفته، یادآوری قرار با خدا، و آنچه را می‌خواهی بدست‌آوری و اندیشیدن به این‌که از کجا آمده‌ام، آمدنم بهر چه بود، به کجا می‌روم آخر؛ که در کنار جمعی هم نوای با تو شکل می‌گیرد.
تمرین با خدا و برای خدا بودن در کنار بندگانش، تمرین خوب بودن و خوب شدن در کنار اجتماعی از بندگانی که آن‌ها نیز برای ساختن دوباره آمده‌اند و در این مسیر می‌توان کنار هم بود و کنار هم ساخت، اعتکاف محل تعلیم و تعلًم است.  

«اعتکاف جای عبادت است؛ البتّه عبادت فقط هم نماز خواندن نیست؛ تماس خوب با معتکفین، ارتباط دوستانه و برادرانه، فراگیری از آنها، تعلیم‌دهی به آنها، معاشرت اسلامی را تجربه کردن و آموختن؛ همه‌ اینها فرصت‌هایی است که در اعتکاف ممکن است پیش بیاید؛ [برای] این باید برنامه‌ریزی بشود. مهم‌ترین کار، برنامه‌ریزی است.
اگر چنانچه برنامه‌ریزی نشد و کمک نشدند این جمعِ جوانِ مشتاق و شوریده‌ای که برای اعتکاف وارد این مسجد شده‌اند، این نیروها هدر خواهد رفت و احیاناً زیان‌آفرین خواهد شد.» (بیانات رهبر معظّم انقلاب در دیدار با اعضای ستاد مرکزی اعتکاف ۱۵ اردیبهشت ۹۳)

اعتکاف تجربه‌ای منحصر به فرد است، به خصوص اگر در دوران جوانی تجربه شود. همان‌طور که در بیانات مقام معظّم رهبری نیز اشاره شده، نیاز به راهنمایی و برنامه‌ریزی دارد تا بتوان حداکثر توشه ممکن را برای دنیا و عقبای خود از آن برچید. همچنین گرفتار آسیب‌های احتمالی آن نشد (چرا که به فرموده امیر مؤمنان علی علیه السلام هر چیز دارای آفت و آسیبی است و نباید از آفات و آسیب‌های احتمالی اعتکاف نیز غافل شد، آفات و آسیب‌هایی نظیر:
عدم برنامه‌ریزی مراسم جمعی متعادل (یا بسیار کم‌مایه یا بسیار پرحجم و شلوغ)؛
پرداختن افراطی به مباحث علمی و معرفتی و بازماندن از عبادت
پذیرایی رنگارنگ و متنوع که موجب سنگین شدن معتکف و لذّت‌جویی او شود (دو مسئله‌ای که با اهداف اعتکاف در تعارض است.)؛
عدم ایجاد جوّ سکوت و تفکر؛
بی‌توجهی به حق الناس و مواردی از این دست که در این کتاب با دقت به یکایک آن پرداخته شده است.
مزیت فوق‌العاده آن بهره‌گیری بسیار بجا و مناسب از آیات، روایات و سخن و سیره بزرگان دین است. همچنین در عین اختصار عمده مباحث مهم در موضوع اعتکاف به زبانی روان و ساده و همه فهم و البته دارای اتقان علمی ارائه شده است.
طراحی جلد، صفحه‌آرایی و حروف‌چینی کتاب هم به ویژه در مقایسه با آثار منتشر شده در موضوع دین بسیار چشم‌نواز و زیباست و بر جذابیت کتاب افزوده است.
برخی دیگر از مباحث مهم کتاب علاوه بر بحث آسیب‌شناسی اعتکاف عبارتست از: معنای اعتکاف، معنا و حقیقت محاسبه؛ اهمیت و لزوم محاسبه؛ کیفیت و چگونگی تربیت نفس (مشارطه، مراقبه، محاسبه، معاتبه)؛ سخنانی از بزرگان دین در موضوع اعتکاف و خودسازی (بزرگانی نظیر حضرات آیات قاضی طباطبایی، حق‌شناس، خامنه‌ای (حفظه الله)، جوادی آملی، تبریزی، جاودان و...) اعتکاف در سیره بزرگان دین، آداب اعتکاف و آثار آن، مطالبی پیرامون مناسبت‌های مهم ایام اعتکاف نظیر ولادت مولود کعبه امیرالمؤمنین علیه السلام و وفات ام المصائب زینِ أب، عقیله بنی‌هاشم سلام الله علیها و اعمال عبادی ایام اعتکاف به همراه پرسش و پاسخ فقهی.
این کتاب یک راهنمای جامع و مانع برای طالبان بهره ‌حداکثری از اعتکاف است. به ویژه برای جوانان.


[ پنج شنبه 8 اسفند 1398برچسب:,

] [ 12:19 ] [ کتابدار ]

[ ]

[ پنج شنبه 8 اسفند 1398برچسب:,

] [ 12:12 ] [ کتابدار ]

[ ]

مجله اینترنتی دانستنیها،عکس عاشقانه جدید،اس اماس های عاشقانه